What’s in it for me? Lastige vraag of juist een goede?

Home  >  Blog

What’s in it for me? Het is een vraag die een egoïstisch lijkt. Mag je die vraag wel stellen? Wij denken dat het juist heel goed is om deze vraag jezelf te stellen.

 

Je eigen behoeftes

Menselijk werk kan niet verricht worden zonder een persoon die de benodigde energie en tijd levert. De medewerker wordt in die zin soms beschouwd als een middel: een ‘human resource’. Tegelijk is die persoon onderhevig aan psychologische processen die de mens eigen zijn. De medewerker is een persoon met eigen behoeftes en doelen. Dat idee lijkt haaks te staan op het idee dat je als mens ergens aan wil bijdragen, om ‘verder te kijken dan je neus lang is’. Om verbinding met anderen, om verder kijken dan je eigen belangen, naar de behoeftes van anderen. Om te zien dat jij maar een klein onderdeeltje bent van een groter geheel. Waarin de behoeftes van dat grotere geheel wel eens heel anders kunnen uitpakken dan die van jou.

Wij denken dat het persoonlijke belang enorm onderschat wordt. Hierin zijn twee factoren belangrijk:

1. Ons gebrek aan bewustzijn dat we onderdeel zijn van (verschillende) sociale netwerken
2. Onze groeiende behoefte aan waarde zien in wat we doen

 

Sociale netwerken

Onder hoge druk raken we meer gericht op eigen zorgen en prestaties. We kunnen hierdoor onze sociale verbinding onbedoeld veronachtzamen, terwijl verbinding juist kan helpen om de werkdruk te relativeren of te verlichten. Ook privé ervaren we consequenties van werkdruk: instituties wedijveren om onze de tijd en energie; een gezinsleven laat zich met moeite verenigen met wat beschouwd wordt als een volwaardige carrière. Als je alleen hard werkt is er minder ruimte voor andere zaken die er eveneens toe doen. Veel plezier en betekenis in het leven komt voort uit het opbouwen van relaties en ergens bij kunnen horen.

 

Persoonlijk relevante waarde

Dat brengt ons tot de tweede factor: onze groeiende behoefte aan waarde zien in wat we doen. Want die lijkt herkenbaar voor steeds meer mensen. Voor groeiende groepen is het gevoel dat je werk er echt toe doet, zelfs een belangrijkere arbeidsvoorwaarde (binnen grenzen natuurlijk) dan salaris.

Het gaat ons economisch voor de wind, maar het verzuim door psychische klachten is hoger dan ooit. We zijn in staat om onze levensverwachting steeds verder op te rekken, maar worden ook eenzamer oud. We vragen ons steeds meer af: wat is het allemaal waard? Waar doe ik het eigenlijk voor?

In onze financieel gestuurde systemen vinden we zaken die niet zo gemakkelijk in geld zijn uit te drukken vaak maar lastig. We vertalen de vraag What’s in it for me? daarom het liefst monetair. Probeer die vraag ook eens te vertalen naar immateriële zaken. Wat zou het je kunnen opleveren dat niet in geld uit te drukken is?

 

De mens achter de medewerker

‘De persoon’ als uitgangspunt klinkt wellicht ingewikkeld en niet elke medewerker is er dagelijks mee bezig. Aandacht voor de mens achter de medewerker biedt echter een ingang voor verdieping in de behoeftes, drijfveren en doelen van de medewerker. Het uitgangspunt van een ‘mogelijk zelf’ als motivator (wie zou jij willen zijn als persoon) biedt ruimte voor persoon-specifieke invulling van behoeftes en motieven. Bovendien biedt het een verklaring voor persoonlijke verschillen in perceptie van de werksituatie. Zo kan het ‘mogelijk zelf’ verschillen verklaren in de beleving van werkdruk. Werkdruk heeft een daadwerkelijk andere betekenis voor verschillende medewerkers: is het maken van overuren onderdeel van het gewenste zelf (toegewijde werker), of belemmert dat het gewenste zelf (toegewijde ouder en partner)?

Aandacht voor de persoon, tot slot, is geen synoniem voor egoïsme. De persoon is immers omgeven door een sociaal netwerk; van collega’s en leidinggevenden, tot familie en vrienden. Aandacht voor de ‘persoon’ is nodig om iets te kunnen blijven betekenen voor de mensen om ons heen. Als iedereen het eigen werk beter maakt door kritisch nadenken en met aandacht voor anderen, kan men er beter zijn voor elkaar. Niet de werkinspanning per se dient voorop te staan. Belangrijker zijn wij allemaal zelf en de gezondheid van de samenleving die wij vormen.

Vraag je je af of beter werken iets is om in jouw bedrijf en situatie op te focussen? Neem gerust contact met ons op om daar eens over te praten. Er is altijd een optie die het beste bij jouw situatie past.

Deel dit artikel, kies je platform!

Logo WorQbetter

Services

Bedrijf

Copyright © WorQbetter 2019 – 2021 | KvK 78566517 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Cookiebeleid | Illustraties van Freepik Storyset