Use case:

Van reactief naar proactief beleid

Het bestaat echt: de week van de werkstress. Al zeven jaar op rij, het geluksgetal 7. Toch misstaat dat geluksgetal, en blijkt werkstress-gerelateerd verzuim nog steeds stijgende.

Economische crisis

Is het toeval dat werkstress-gerelateerd verzuim een vlucht heeft genomen, ongeveer vanaf de economische crisis? Dat was namelijk wel het moment dat veel bedrijven zich focusten op het rationaliseren van de bedrijfsvoering. Met efficiëntie als de heilige graal. Dus snoeien in de kosten, optimaliseren van de processen. Managementlagen wegsnijden, afdelingen sluiten. Fuseren. Reorganiseren. Meer werk doen met minder mensen.

Het systeem

Een veelgehoorde klacht onder HR-verantwoordelijken is dat er zoveel tijd zit in reactieve verzuimcases. Mensen die zijn uitgevallen, bijvoorbeeld met langdurige ziekte, een arbeidsconflict of een burn-out. Waar het vooral zaak is de (financiële) schade te beperken. Veel HR-professionals besteden liever aandacht aan het voorkomen van verzuim en verloop.

Velen van ons werken in een systeem waarin medewerkers worden gezien als productiemiddelen die door managers gemanaged moeten worden. Een systeem dat wordt gestuurd door efficiëntie. Waarin managers een hele stapel taken op hun bordje hebben, waarin zorg en aandacht voor hun mensen er maar eentje van is. Wil je écht iets veranderen, dan moet het systeem veranderen. Zolang dat systeem op dezelfde manier in elkaar blijft steken, gaat er niks veranderen.

Terug naar de menselijke maat

Aandacht. Dat is wat er vooral ontbreekt in het huidige efficiëntie-gedreven systeem. Aandacht voor de mens achter de medewerker. Het leven van de medewerker bestaat uit meer dan het werk alleen. WorQbetter pleit voor de menselijke maat als nieuwe heilige graal. En die hoeft helemaal niet in de plaats te komen voor efficiency. Sterker nog: uit steeds meer onderzoeken blijkt dat als je de mens achter de medewerker voorop stelt en je focust op diens behoeften aan autonomie, ontspanning, erkenning, zingeving, en verbinding, de productiviteit omhoog schiet. En het verzuim en verloop omlaag.

Stimuleren van beter werken

Daarom is het van belang de juiste keuzes te maken in beter werken. Waar wordt wel en waar wordt niet in geïnvesteerd? Als je weet waar je het beste in kunt investeren, is het van belang structureel de voortgang te meten. Wat zien we gebeuren met de werkbeleving van medewerkers? En wat is de link met verzuim, verloop en productiviteit? Wanneer er analytisch de juiste keuzes gemaakt worden en deze voortgang structureel gemeten wordt, zal een proactief personeelsbeleid ontstaan, waar ongewenst verzuim en verloop voorkomen in plaats van genezen worden. WorQbetter helpt bij het structureel meten en bewaken van deze voortgang.

Enthousiast geworden?

Onze drie services

Welke past bij jou?

Beter werken begrijpen

Kennissessies of workshops.

image/svg+xml
meer info >

Beter werken meten

Meten is weten.

image/svg+xml
meer info >

Beter werken realiseren

Ondersteuning bij personeelsbeleid.

image/svg+xml
meer info >

Meer redenen voor beter werken

Wij zijn er om je te helpen de werkbeleving te verbeteren
en op te lossen wat niet goed gaat.

Beter werken.
Minder verzuim.
Beter werken.
Minder verloop.
Beter werken.
Meer productiviteit.
Beter werken.
Meer creativiteit.
Beter werken.
Meer energie.
Beter werken.
Meer waardering.
Logo WorQbetter

Services

Bedrijf

Copyright © WorQbetter 2019 – 2021 | KvK 78566517 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Cookiebeleid | Illustraties van Freepik Storyset