Use case:

Meetbaar maken

Meten wat je wilt weten. Medewerkers die gelukkig zijn, thuis én in hun werk zijn productiever, creatiever en gewoonweg waardevoller voor een bedrijf. Kortom, gelukkige mensen creëren betere resultaten. En om dat voor elkaar te krijgen, wil je weten welke kenmerken beter werken stimuleren.

Waarde van werk

Onderzoek van een paar jaar geleden concludeerde: Percentage werknemers dat baan als zinloos ervaart ‘hoger dan verwacht’. Dat percentage bleek 8% te zijn. En nog eens 17% betwijfelde of hun werk enig nut heeft. Dat is totaal dus een kwart van de werkende mensen. Vertaal dat eens naar je eigen bedrijf. Om hoeveel mensen zou het dan gaan? Meet je dat eigenlijk wel eens?

Tevredenheids­onderzoek

Veel bedrijven onderzoeken tegenwoordig de tevredenheid van hun medewerkers. Maar hoe vaak wordt door bedrijven aan medewerkers gevraagd hoe zinvol zij hun werk vinden? Of ze wel genoeg waarde uit hun werk halen? Of ze zichzelf mogen zijn? Of zij genoeg tijd en energie hebben voor ook de andere belangrijke dingen in hun leven? En hoeveel medewerkers ervaren dan genoeg veiligheid om eerlijk te antwoorden? Toch zijn het belangrijke gespreksonderwerpen.

Wat moet je dan precies meten?

Beter werken is de werksituatie zo vormgeven dat de inspanning die geleverd moet worden spaarzaam en gericht kan worden ingezet. Dat levert een betere ‘fit’ tussen de geleverde inspanning en de ervaren waarde. Het biedt een betere balans ter bevordering van welzijn en werkprestaties. En het biedt meer ruimte om te investeren in persoonlijke behoeftes en sociale relaties. Omdat het model dat WorQbetter gebruikt daadwerkelijk een model is in plaats van ‘een lijst met belangrijke kenmerken’, is er veel betere informatie voorhanden om beleidskeuzes mee te maken.

Stimuleren van beter werken

WorQbetter maakt advies ook concreet: waar de inspanning zich uitbreidt of te groot is dient men de inspanning te reduceren. Waar de balans ter bevordering van ontspanning en herstel, de waarde van het werk, het vervullen van persoonlijke behoeftes en de sociale verbondenheid onder druk staan, dient men deze juist te versterken. Dat is het stimuleren van beter werken.

Enthousiast geworden?

Onze drie services

Welke past bij jou?

Beter werken begrijpen

Kennissessies of workshops.

image/svg+xml
meer info >

Beter werken meten

Meten is weten.

image/svg+xml
meer info >

Beter werken realiseren

Ondersteuning bij personeelsbeleid.

image/svg+xml
meer info >

Meer redenen voor beter werken

Wij zijn er om je te helpen de werkbeleving te verbeteren
en op te lossen wat niet goed gaat.

Beter werken.
Minder verzuim.
Beter werken.
Minder verloop.
Beter werken.
Meer productiviteit.
Beter werken.
Meer creativiteit.
Beter werken.
Meer energie.
Beter werken.
Meer waardering.
Logo WorQbetter

Services

Bedrijf

Copyright © WorQbetter 2019 – 2021 | KvK 78566517 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Cookiebeleid | Illustraties van Freepik Storyset