Wij stimuleren beter werken.

Onze missie

Een strategische opwaardering van de medewerker. Zo werken dat het voor de medewerker maximaal zinvol en minimaal zinloos is. Het is belangrijk om je te realiseren dat je medewerkers het ware kapitaal van je bedrijf zijn. Jouw medewerkers zorgen voor het contact met je klanten / cliënten / patiënten / leerlingen, en zorgen dat die tevreden zijn. En net zoals je investeert in je machinepark, je wagenpark en je ICT structuur, investeer je in het menselijk kapitaal van je bedrijf.

Daarom bieden wij integraal continu inzicht in de factoren die de motivatie van medewerkers en de binding met je bedrijf beïnvloeden.

Onze drie services

Welke past bij jou?

Beter werken begrijpen

Kennissessies of workshops.

image/svg+xml
meer info >

Beter werken meten

Meten is weten.

image/svg+xml
meer info >

Beter werken realiseren

Ondersteuning bij personeelsbeleid.

image/svg+xml
meer info >

Ons verhaal

WorQbetter is een onderneming van onderzoeksbureau MarktMonitor. Al meer dan 20 jaar werken wij aan de ontwikkeling van medewerkers en functies bij uiteenlopende bedrijven. Wij zijn een kenniscentrum, zien ontwikkelingen en bieden van daaruit advisering en tooling om inzicht te hebben.

We zijn begonnen met een stevige onderzoeksbasis in de technische sectoren en hebben deze uitgebreid tot sectoren als zorg en welzijn. Eerst vooral het onderzoeken van de arbeids- en onderwijsmarkt en de invloed van technische en sociale innovaties daarop. Daarna ook steeds meer aandacht voor kwaliteit van het werk, HRM en werkgeluk. Opdrachten en opdrachtgevers zijn veranderd en accenten verlegd. Wat niet is veranderd, is de kern van ons werk: datagedreven.

Wij bieden de mogelijkheid om met jouw medewerkers inzicht te hebben in wat hen betrokken en gemotiveerd maakt. Zo werken we samen beter.

Het team

maarten sprengers

dr. Maarten Sprengers,

Directeur

Als grondlegger van MarktMonitor en SkillsKompas heeft Maarten ruime ervaring met het doen van onderzoek naar functies en werkprocessen, en het ontwikkelen van applicaties die de kennis uit onderzoek vertalen naar bruikbare tools voor professionals. Met WorQbetter wil hij medewerkers en bedrijven helpen om gericht te werken aan het stimuleren van beter werken.

maikel hengstler

dr. Maikel Hengstler,

Manager R&D | Adviseur

Door zijn PhD-traject in sociale en experimentele psychologie heeft Maikel veel ervaring met het ontwikkelen en testen van gedragsmodellen. Zijn interesses liggen in het gebied van onderzoek naar gedragsprocessen. Samen met Hylco heeft hij het wetenschappelijke framework van WorQbetter ontwikkeld. Met WorQbetter wil hij bijdragen aan het verminderen van werkdruk en vergroten van werkgeluk.

hylco nijp

dr. Hylco Nijp,

Arbeidspsycholoog | Adviseur

Hylco werkt bij de HAN University of Applied Sciences. Zijn vakgebied is het gebruik van gezonde en effectieve werkritmes en ‘slimmer werken’. Bovendien promoveerde hij op flexibele werktijden en ‘het nieuwe werken’ in relatie tot werk-privé balans, welzijn en motivatie. Samen met Maikel is hij verantwoordelijk voor het wetenschappelijk framework van WorQbetter. Hij wil de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar de praktijk brengen.

helmine roodenburg

Helmine Roodenburg,

Adviseur

Helmine heeft ruime ervaring als adviseur door haar werk bij SkillsKompas. Zij heeft een open, communicatieve houding en biedt praktische ondersteuning bij het toepassen van de principes van beter werken.

jacob verschuur

Jacob Verschuur,

Commercieel directeur

Jacob brengt WorQbetter brede ervaring op het gebied van sales, marketing en business-development. Hij was 16 jaar directeur EY ICT Leadership. Naast commerciële en bestuurlijke activiteiten was hij verantwoordelijk voor de ICT Barometer. Deze ervaring past naadloos bij de ambitie van WorQbetter om medewerkers en hun bedrijven (nog) beter te laten werken.

ruud sluijs

Ruud Sluijs,

Financieel adviseur

Vanuit zijn adviserende rol in het MKB komt Ruud veel op de werkvloer bij ondernemers. Als verbinder streeft Ruud naar meer openheid en samenwerking tussen teamleider en medewerker, zodat talent maximaal kan ontplooien. Vanuit zijn eigen praktijk als financiële dienstverlener ziet Ruud dat met WorQbetter mens en bedrijf kunnen groeien.

Meer redenen voor beter werken

Wij zijn er om je te helpen de werkbeleving te verbeteren
en op te lossen wat niet goed gaat.

Beter werken.
Minder verzuim.
Beter werken.
Minder verloop.
Beter werken.
Meer productiviteit.
Beter werken.
Meer creativiteit.
Beter werken.
Meer energie.
Beter werken.
Meer waardering.
Logo WorQbetter

Services

Bedrijf

Copyright © WorQbetter 2019 – 2021 | KvK 78566517 | Algemene voorwaarden | Privacy statement | Cookiebeleid | Illustraties van Freepik Storyset